Proteste fara precedent in Maramures

Un protest inedit a fost pornit astazi de catre locuitorii din comuna maramureseana Grosi. Sute de locuitori au blocat drumul national cerand autoritatilor sa opreasca turnarea betonului in santurile din localitate. Unul dintre protestatari ne-a declarat in exclusivitate:

”Nu e bine cu betoanele astea. In santurile de pe marginea drumului trebuie sa fie iarba. Nu e sanatos betonul asta pe care il toarna astia de la FCC (companie care reface drumul national – nr). Au avut foarte multe accidente de cand toarna astia beton in santuri. Un var de-al meu a ramas schilod pe viata. Multi or ramas cu urme pe fata, si-or rupt manurile si picioarele in santurile astea. Nu e bine cum le fac! Sa le lase asa cum erau! ”

intervievat Primarul comunei, domnul Subtirelu Mariean propune solutii:

Cetatenii sunt nemultumiti pentru ca de obicei in fiecare sambata se imbata foarte tare la carciuma. E o traditie locala care dateaza de mai bine de 20 de ani! Apoi in drumul spre casa pica prin santuri. Care acum fiind de beton ii raneste foarte tare. Avem deja cateva cazuri destul de grave. Inainte, cand era iarba in santuri, nu am avut nici un caz… Dar acuma in fiecare duminica vine Smurdu la noi in comuna.  Si femeile stau cu sufletu la gura acum! Inainte isi vedeau de treaba lor acasa ca nu se putea intampla nimic. Poate doar sa te faci cu un pic de noroi… . Acuma stau dupa barbati in crasma. Lucru care iar nu e bun! io  zic ca ori le lasa asa cu iarba ori monteaza in ele niste placi din alea moi cum am vazut la Mac Donalds. La locul de joaca. Pica pruncii in cap pe alea si n-au nici o treaba. Astea ar fi solutiile dupa parerea mea. Au dreptate oamenii!

Iata ca expresia ”beat de cade-n sant” e adevarata…

14 comentarii la „Proteste fara precedent in Maramures”

  1. Niste tarani care se opun modernizarii .
    Nu turna beton ca eu vin noaptea beat acasa si trebuie sa cad pe pajiste nu pe beton..
    ce oameni

      1. Scuze, folosesc cuvantul atat de des cu prietenii in fiecare zi, incat i-am uitat latura peiorativa…
        PS: Normal ca suntem aici ca sa fie bine, sa nu fie rau…

  2. Si la noi bineinteles ca au pornit cu modificarile orasului. Ba, e bine, dar inca canalizare buna nu avem, si ei se baga la avioane… dupa 2-3 ani, o sa sparga iarasi tot, ca sa faca canalizarea. Mentalitatea asta…

  3. Pingback: Promotie inedita la alcool de sarbatori! | Gaben.ro

scrie! :)) simplu. cu contul de Wp, Fb sau Tw

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.